Cum să începi în forță noul an prin stabilirea obiectivelor

Inainte de toate vrem sa va spunem tuturor „La multi ani!” si ca ne bucuram sa va avem alaturi si in anul 2018. Iar pentru ca fiecare nou inceput aduce noi oportunitati, in acest articol ne-am gandit sa impartasim cu voi ritualul nostru din noaptea de Revelion.

 

CE ÎNSEAMNĂ PENTRU NOI TRECEREA DINTRE ANI?

Pentru noi, trecerea dintre ani reprezinta un moment de retrospectiva in care analizam modul in care s-a desfasurat anul care tocmai se incheie. Aruncam un ochi peste momentele de cumpana, dar si cele de succes, peste oportunitatile pe care le-am fructificat si peste cele care pur si simplu au trecut pe langa noi si nu in ultimul rand analizam obiectivele stabilite si cate dintre acestea am reusit sa le atingem.

 

Anul 2017, a fost pentru noi un an destul de alambicat. Un an in care am incercat sa punem la punct detaliile lipsa despre ceea ce inseamna INNOVATION MKT&IT si un an in care am facut gresli, din care am avut ce invata. Da!!… am facut greseli si suntem bucurosi sa recunoastem asta.  Insa, anul 2018 va fi cu siguranta unul mai bun.

 

STABILIREA OBIECTIVELOR, PRIMUL PAS ÎN 2018

Asa cum spuneam la inceputul articolului, in fiecare trecere dintre ani, avem un ritual al nostru. Acest „ritual” are in vedere realizarea unei liste cu obiective, atat personale cat si de business.  Astfel, in ultima seara din an, luam lista veche si bifam obiectivele indeplinite (partea cea mai satisfacatoare a ritualului) si rescriem una noua pentru anul care vine. Obiectivele neatinse le analizam si incercam sa vedem ce am fi putut face mai bine pentru a le indeplini. 

 

DE CE AR TREBUI SĂ ADOPȚI ACEST RITUAL?

 Stabilirea obiectivelor inca de la inceputul anului nu este doar un mod placut de a-ti incepe anul, ci este un proces esential prin care vei reusi sa iti concepi un plan pentru modul in care iti vei concentra atentia si resursele. Studiile arata ca oamenii de succes au mereu obiective clare asupra carora isi focalizeaza zi de zi activitatile, fiind mai motivati si mai increzatori in fortele proprii.

 

Suntem convinsi ca fiecare dintre voi aveti niste obiective clar stabilile in mintea voastra, insa tot studiile demonstreaza ca obiectivele notate pe o hartie sunt de 10 ori mai usor de indeplinit. Scrie-ti obiectivele si astfel iti vei lua un angajamant. Totodata, aceasta lista scrisa te va ajuta sa iti planifici mult mai usor etapele care trebuiesc parcurse.

 

Nu uita… Obiectivele, fie ele personale sau de business trebuie sa fie SMART!!!

  1. Specifice:  sa exprime clar ceea ce iti propui fara a lasa loc de interpretari.

  2. Masurabile: sa prezinte aspecte calitative sau cantitative ce pot fi masurate cu unitati de masura.

  3. Accesibile: sa poate fi indeplinite utilizand capacitatile si resursele de care dispui.

  4. Relevante: sa corespunda viziunii tale si valorilor in care crezi.

  5. Temporale: sa se incadreze intr-un anumit timp bine stabilit.

 Acum, i-a o foaie de hartie, noteaza-ti obiectivele si fa tot ceea ce iti sta in putinta pentru a le indeplini. La anul, te asteptam sa impartasesti cu noi cat mai multe reusite!

Abonează-te la Newsletterul nostru